Kommande aktiviteter

Vinprovning - 29. Augusti

Varför gör sig vissa viner så utsökta till särskild mat? Upptäck hemligheten. Du provar 4 olika kvalitetsviner som matchas med tapas vi hoppas att de får smakerna att möta varandra.

De flesta kan välja ut ett vin men det är först när du druckit ett perfekt matchat vin och lärt dig att känna av doft och smak som man märker hur mycket det förhöjer upplevelsen. Hemligheten är att få känna av hur vinet samspelar med näsa och tunga. Denna intressanta provning är rik på både smak och kunskap. Pris per person 350 SEK. Viktor Axelsson leder oss genom kvällen.

Lokal meddelas senare. Det blir i Visseltofta trakten.

Vi har enkom plats för 25 personer så först till kvarn. Vi kommer att hålla avstånd och beakta föreskrifter.

Anmälan till kontakt@visseltofta.nu. Efter anmälan får du information om hur du betalar in och var vi kommer att vara. Vi behöver din anmälan senast den 30. Juli

Svamputflykt - 5. September

Ett, två, tre, fyr, fem och sex och sju ut i skogen tågar alla nu ....

Svamp, svamp och svamp. Vem har inte varit ute i skogen i år och plockat skogens guld. Detta vill vi fira igen med er. Mats som höll i förra årets svamptur kommer återigen att guida oss. Mats är en grönbiolog och specialist på svampar. Han har jobbat som biologilärare på tekniska skolan i Hässleholm. Nu tar han med oss ut på svamptur och svarar på frågor.

Nu hoppas vi att det blir en lika fin dagsom ifjol med solsken och glada ansikten.

Träffpunkt Vesljunga Bygdegård kl- 10.30

Ta med dig korg och kniv och vad du vill dricka. Vi bjuder på fika bröd. Eventuellt kommer vi att ta bil till exkursionsmålet för att få bästa möjliga svamplycka. Det är bra om du har bil eller kan åka med någon som har.

Anmälan senast 30 augusti till kontakt@visseltofta.nu

Visseltofta Friskola

Visseltoftaskola är nedlagd fr.o.m HT 19.

Projektgrupp arbetar med att att lämna in en anmälan för friskola. Just nu undersöks möjligheterna till bidrag och vi uppmuntrar er alla, föräldrar, mor och farföräldrar och blivande föräldrar att ansluta sig till den grupp som stöder arbetat. Alla är välkomna att jobba för en framtid med en skola i bygden. Projektgruppen Visseltoftas framtid behöver din hjälp, Välkommen att delta i arbetet

Ytterligare information kan erhållas från

Peter Gam petergam@edu-consult.com

Joakim Gullberg jocke_titan@hotmail.com

Tack för din support!

Visseltofta Cafe

Cafet håller stängt. Vi återkommer angående hösten.