Kommande aktiviteter

Visseltofta podden

Visseltoftapodden är ett program som handlar om Visseltoftabygden. Ett nytt projekt i samarbete mellan medlemmar i Hembygdsföreningen och Byalaget med stöd från Hela Sverige ska leva, Skåne. Med denna pod vill vi belysa både dåtid och nutid. Det finns mycket att tala och berätta om och vi riktar oss till dom som bor och besöker i Visseltoftabygden eller helt enkelt har hjärtat här. Vi informerar om vad som händer och även vad som har hänt och tror att på landet har en massa historier som vi hoppas kunna dela med oss av.

I det första avsnittet får du höra mer om Whisky och stickning. Lovisa Zaunder besöker Visseltofta Whisky Akademi och Hedda Bauer besöker Tantulltuss i Verum. Du finner podden på Instagram, FB och Spotify.

Plantbytardagen 15 maj

Nu är det dags för att byta plantor. Ta med din älsklingsplantor och finn en ny skatt som du kanske inte har. Mellan kl 10.00-13.00 träffas vi i Banklokalen i Visseltofta, Toftavägen 34A. Det finns kaffe och kaka. Vi är ute!

Visseltofta Friskola

Visseltoftaskola är nedlagd och nu vill vi skapa en ny.

Projektgruppen har fått bidrag för att undersöka möjligheterna till ansökan och vi uppmuntrar er alla, föräldrar, mor och farföräldrar och blivande föräldrar att ansluta sig till den grupp som stöder arbetat. Alla är välkomna att jobba för en framtid med en skola i bygden. Projektgruppen Visseltoftas framtid behöver din hjälp, Välkommen att delta i arbetet

Ytterligare information kan erhållas från

Peter Gam petergam@edu-consult.com

Joakim Gullberg jocke_titan@hotmail.com

Tack för din support!

Valborgsfirande - ställs in

Även i år ställer vi in vårt trevliga valborgsfirande vid Hembygdsgården den siste april. Detta för att minska smittspridningen av coronaviruset och sjukdomen covid-19. Istället planerar vi att ha en höst eld. Mer om detta informerar vi vid senare tillfälle.